Trecem la anvelopele de vara

Incet, incet iarna a trecut in mare parte. Nu de mult timp vorbeam de beneficiile anvelopelor de iarna in perioada rece a anului, iata ca a sosit vremea sa trecem din nou la anvelopele de vara. Din cate observam, vremea este din ce in ce mai placuta, natura incepe treptat sa se inverzeasca, iar primavera bate la usa. Asta inseamna ca este timpul sa schimbi anvelopele de iarna cu cele de vara.
Din ce in ce mai putini soferi folosesc anvelope all season pentru ca multi din ei si-au dat seama ca nu sunt deloc calitative. Nici iarna nu au performantele la care se asteptau, iar vara sunt destul de greoaie. Majoritatea persoanele folosesc doua seturi de anvelope, in functie de anotimp. Avand in vedere ca iernile la noi in tara sunt destul de grele si lungi, multi soferi s-au lamurit ca au nevoie de anvelope de iarna in sezonul rece.

Este foarte periculos sa folosesti anvelope de iarna in anotimpul cald, si de asemenea te vei supune singur si la niste cheltuieli inutile si uneori si la anumite riscuri. Primavara aproape ca a venit asa ca este timpul sa cumperi anvelope de vara in cazul in care cele de anul trecut sunt prea uzate. Un set gresit de anvelope nu o sa te ajute deloc. Trebuie sa fii foarte atent la dimensiunile care se potrivesc la masina ta.

Anvelopele de iarna sunt foarte diferite de cele de vara. Daca este zapada sau gheata, cauciucul moale al acestora se muleaza perfect pe sosea. Daca le folosim insa si la temperaturi ridicate, cauciucul se va topi foarte usor si aceste anvelope de iarna nu ne vor fi utile din nou cand vine iar frigul. Daca folosesti cauciucurile de iarna in perioada cald a anului nu faci decat sa scurtezi viata acestora, iar astfel iarna urmatoare anvelopele nu vor mai fi bune de nimic, deci va trebui sa cumperi unele noi pentru iarna viitoare.

Odata cu schimbarea anvelopelor, este recomandat sa faceti si o revizie la masina, deoarece cu siguranta diverse piese auto vor fi uzate destul de mult dupa sezonul rece si va trebui sa le schimbati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu